vijf gelijke dagen

De school hanteert het zogenaamde 'vijf-gelijke dagenmodel'. Dit betekent dat de schooltijden voor alle groepen gelijk zijn en de leerlingen een ononderbroken schooldag hebben. De leerlingen eten dan ook gezamenlijk op school.

Schooltijden groep 1 t/m 8 

  • Maandag t/m vrijdag: 8.30uur - 14.00uur
Indien de schooltijden incidenteel afwijken, wordt dit tijdig middels de nieuwsbrief dan wel parro gecommuniceerd.

Schoolgruiten
Groente en fruit zijn gezond. Dat weet iedereen. Maar eten we ook voldoende groenten en fruit?
Als school bieden wij een omgeving aan waarin leerlingen gezonde eetgewoonten aanleren. Vandaar dat wij als school meedoen aan ‘SchoolGruiten’. Schoolgruiten stimuleert kinderen op de basisschool meer groenten en fruit te eten. Zo nemen de leerlingen op basisschool Laurentiushof elke ochtend enkel een portie groenten of fruit mee naar school. Deze worden gezamenlijk in de klas gegeten. 
Wij verzoeken u om groenten of fruit (indien nodig) thuis te schillen, zodat de leerlingen er op school geen moeite meer met hebben.
Daarnaast vragen wij u om uw kind geen koolzuurhoudende drankjes en koeken mee te geven.
De leerlingen mogen in de loop van de dag water drinken.
Dit beleid zien wij als een waardevolle investering in de gezondheid van de leerlingen nu én later als ze groot zijn.

Gezonde lunch
Rond de klok van 12 lunchen we met de kinderen. In de klas wordt onder toezicht van de leerkracht gegeten en gedronken gedurende 15 minuten. De leerlingen nemen hun eigen eten en drinken mee van thuis. Wij willen graag dat dit een gezonde maaltijd is. Dus géén snoep, koek en koolzuurhoudende drankjes meegeven!
De leerlingen eten aan hun eigen tafel . Tijdens het eten wordt gezorgd voor een rustige, ontspannen sfeer.  Rust en ontspanning tijdens de lunch hebben een groot effect op een positief groepsklimaat. Het is niet de bedoeling om de lunch zo snel mogelijk te nuttigen om vervolgens zo gauw mogelijk aan de pauze te beginnen.  De leerkrachten zullen dit goed begeleiden.
 
Wij stimuleren de leerlingen om op te eten wat ze hebben meegebracht. Overgebleven eten en drinken wordt niet weggegooid, maar gaat in de broodtrommel mee naar huis terug.